Proces selekcije

Ako se pitaš da li je Joombooz pravo mesto za tebe, nastavi da čitaš

✔️ Verujemo da zajedničkim radom i ljubaznošću jedni prema drugima možemo napraviti razliku.
✔️ Pružamo zabavno i podsticajno okruženje koje osnažuje ljude da rastu, uče i napreduju.
✔️ Rastemo kao pojedinci ➡️ rastemo kao tim.
✔️ Dosledni smo i transparentni u svom delovanju.
✔️ Verujemo da najbolje ideje mogu doći sa bilo kog mesta, kako unutar tako i van naše kompanije.

Iz primarne delatnosti izrade sajtova izrodili su se projekti na koje smo posebno ponosni itnetwork.rs (sajt sa najvećom bazom podataka van engleskog govornog područja o svim novitetima na polju tehnologije), prolog.rs (svetska i domaća kinematografija na jednom mestu), nadji-posao.rs (najveća baza aktivnih oglasa za radnike i poslodavce), metaoglasi.com (mesto gde možete kupiti i/ili prodati sve što vam treba).

Od početka možeš očekivati da ćeš biti izazvan/a i podržan/a. Da bismo stvorili inspirativan radni život, sarađujemo kao tim i unutar i van kancelarije. #hybridmodel

Ukoliko ti ovo deluje interesantno, voleli bismo da saznamo više o tebi. Radnu biografiju nam možeš poslati na ▶️ Info@joombooz.com

Kako izgleda proces selekcije u Joomboozu?

Da bi nam dao/la do znanja da je ova pozicija interesantna, pošalji nam svoj CV.

Kontaktiraće te vrlo brzo naš ljubazan HR i dogovoriti termin za I intervju.

Na prvom intervuju razmenujemo informacije o kompaniji, njenim vrednostima i samoj poziciji. Biće ti ponuđen i test ličnosti. Kada dobijemo rezultate koji govore o tvojim karakteristikama ličnosti i vrednostima, organizujemo II intervju.

II intervju je vezan za tehnični deo, a u vezi sa pozicijom za koju si se javio. Obično se sastoji od nekoliko pitanja na osnovu kojih procenjujemo tvoje kompetencije i znanje.

Ukoliko mislimo da si savršen za nas, pozivamo te i dajemo ponudu.